Adana onları, onlar da Adana'yı çok sevdi

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, yurt dışındaki Türk okullarının büyük bir insanlık ve barış projesi olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından organize edilen 10. Türkçe Olimpiyatları'nın Adana etkinliğine katılan çeşitli ülkelerden 75 öğrenci, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile kahvaltıda bir araya geldi.

Oldukça sıcak bir ortamda geçen kahvaltıda konuşan Vali Coş, ?Burada hüzünlü bir toplantı yapıyoruz. Çünkü çok sevdiğimiz misafirlerimiz kısa bir süre sonra ayrılacak. Hayat fani. Önemli olan bu fani dünyada kalıcı, güzel işler yapmak, insanları doğru işlere yönlendirmek, sevgi medeniyetini yeniden kurmak.? dedi.

İnsanların iyi kişiler olmasında eğitimin önemine değinen Vali Coş, ?İnsanlar eğitimsizlikten canavarlaşabiliyor. Bizlere düşen insanları büyük bir aile gibi düşünerek eğitilmesini sağlamak. Onlara iyiyi, doğruyu, güzeli göstermek. 140 ülkede faaliyet gösteren okullarımız büyük bir misyon ifa etmektedir. Gittiğimiz ülkelerde gördüm, buradaki öğrenciler hem en iyi eğitimi alıyor hem de insan sevgisini, barışı öğreniyor. Bu insanlık adına büyük bir kazanç. Bu yanıyla baktığımızda dünyanın dört bir yanındaki Türk okulları büyük bir insanlık projesidir. Aynı zamanda büyük bir barış projesidir.? şeklinde konuştu.

Atatürk'ün ?Yurtta barış, dünyada barış.? sözlerini anımsatan Vali Coş, ?Bu nasıl olacak? Bu böyle olacak. Sevgi barış tohumları yeşerirse dünya daha da güzelleşir.? ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da sevginin paylaştıkça büyüdüğünü belirterek, bu birlikteliğin daha da güçleneceğini söyledi. Konukların kısa bir süre sonra ülkemizden ayrılacağını hatırlatan Aldırmaz, ?Onlar artık Adanalı. Şimdiden özlemeye başladım. Bu organizasyonun bir parçası olmaktan dolayı şeref, onur duyuyorum.? dedi.

Vali Coş ve Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, çeşitli hediyeler verdikleri konuk çocuklarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber